Grga moto d.o.o. ovlašćeni uvoznik I distributer za teritoriju Crne Gore

Nolangroup je italijanska fabrika osnovana 1972. Te godine je Lander Nocchi, koji je poslovao u sektoru motocikala i opreme za automobile, pokrenuo je proizvodnju kaciga za motocikle u koje je ubrizgavao u polikarbonat, inovativni plastični materijal koji je razvio General Electric pod trgovačkim imenom LEXAN ™ *.

Ovaj materijal, koji je već korišten za oblikovanje zaštitnih kaciga za astronaute u misijama “Apollo”, još uvijek se smatra najboljim termoplastičnim materijalom koji se koristi za proizvodnju kaciga. Ovo je rođenje prve kacige koja je nosila naziv Nolan (akronim imena osnivača). Nolangroup je trenutno jedina fabrika u ovom sektoru koja u Italiji proizvodi sve svoje kacige kroz potpuno integrirani proizvodni proces, od prijema sirovina do konačne montaže proizvoda.

Najveći je proizvođač kaciga u Europi, s preko 400 000 kaciga proizvedenih godišnje, te tim od 360 ljudi koji rade na jednoj lokaciji koja se prostire na površini od 31 000 kvadratnih metara. Nolangroup proizvodi kacige od polikarbonata, pod robnim markama Nolan i Grex, kao i kacige iz kompozitnih vlakana, pod markom X-lite. Ovim se markama pridružuje N-Com, interna podjela posvećena razvoju komunikacijskih sistema.

Nolan je fabrika koja je prva uvela važne inovacije a ispod je nekoliko prekretnica u proizvodnji kaciga.

Razvoj kaciga I kompanije kroz trke. Za Nolangroup, moto trke su uvijek bile sinonim za komunikaciju i istraživanje. Budući da predstavljaju idealno testiranje i kontekst za pojavu vitalnih tehničkih rješenja za masovnu proizvodnju svih modela, a ne samo onih posebno za trke. Racing sektor predstavlja „trkačku“ istoriju i srce kompanije, prepričavajući svoje sportske uspjehe kroz prestižnu kolekciju legendarnih kaciga. U ovom odjeljenju, specijalizirani tehničari pripremaju modele namijenjene timu koji trenutno čini oko 80 vozača koji se natječu u MotoGP i Superbike prvenstvu, kao i na ostalim manjim prvenstvima. Tehničari u sektoru za trkače također jamče pomoć vozačima na raznim trkačkim stazama tijekom sezone. Nolan je uvijek pružao podršku novim talentima pokušavajući postići iste ciljeve Nolana i X-lite svjetskih prvaka proteklih godina, koji su također rasli s tvrtkom. Među tim vozačima su: Casey Stoner, Jorge Lorenzo, Carlos Checa i Marco Melandri. Zahvaljujući njihovoj pobjedi,fabrika se trenutno može pohvaliti sa 69 Svjetskih titular.

Različiti tipovi kaciga koji odgovaraju određenim stilovima vožnje i motociklima.

Full face

full face

Crossover

cross over

Flip up

SmartSelect_20191224-104507_Samsung Internet

Jet

jet

Cross

cross